mas (ei enää ajankohtainen, mutta-)


Ajattelen joka päivä että töihin menemisen lisäksi minun  pitäisi jaksaa piirtää, hommata projekteja, tehdä tilaustöitä, järjestellä huonetta, aloittaa nettimyynti, siivota asunto, nähdä kavereita, tulla paremmaksi kaikessa, lukea enemmän sarjakuvia, ja niin edelleen, ja niin edelleen

Sen sijaan, menen töihin, ja nukun. Joskus siivoan. Joskus piirrän. Joskus näen kaveria. Lopun ajasta nukun. Olen alkanut hyväksyä että tämä on osa jotain, jonka tajusin olevan Parantuminen. On minulle yleistä kieltää se että olen sairastunut masennukseen. Mutta se että antaisin itseni olla tekemättä MITÄÄN ilman että oloni tuntuu syylliseltä… olisi hyvä ensi askel.

 

 

 

 

Tags:

6 kommenttia - “mas (ei enää ajankohtainen, mutta-)”

 1. verna Kirjoittaa:

  Liian tuttua.
  Tsemii!

 2. Niilo Kirjoittaa:

  Tekemistä on joo aina loputtomiin, mutta ei kuitenkaan katoa mihinkään. Ite aattelen että on tärkeintä että pysyy terveenä ja sitten kun tekee jotain niin on siinä kunnossa että se on kivaa. Ja voi silleen positiivisesti ajatella että koskaan ei voi olla tylsää kun tietää niin monta kivaa juttua joita voi tehdä.

 3. alkimohap Kirjoittaa:

  Kun nyt tiiän aiheesta aika paljon (sairastanut keskivaikean masennuksen ja sosiaalisten tilanteiden pelot), niin pakko sanoa: Piirrä niitä juttuja, joista saat eniten kiksejä. Jos kyseessä ei ole rahasta tehtävät tilaustyöt, niin silloin on täysi oikeus ilmoittaa, et tekisi niitä mielellään, mutta rajallisen ajan takia pitää priorisoida. Sama pätee kaikkiin niihin juttuihin joita ”pitäis” tehdä: pakollisia, kuten työt ja opiskelut ja ruoanlaitto, vaan kohtuudella ja sit joka päivä myös sitä, mikä ei liity siihen ja mikä on itsestä parasta.

  Jos on jatkuvasti niin, ettei jaksa, niin osaongelmana voi olla liikunnankin puute. Fillari on niin perhanan kätevä, 5 km matkalla saa elämäpisteet viisinkertaistettua. Jotkut menee maksulliselle kuntosalille. Opiskelijoille voi olla alennuksia. Voi edes kävellä pari pysäkinväliä työmatkalla. Se voi vituttaa, mutta keho saa muistutuksen, että kantsii pitäytyä toimintakunnossa. Lisäks ajatus alkaa kulkea paremmin, ja sit saattaa taas saada jonkun kreisin idean, jonka haluaa piirtää.

  Muuten, kun tekee niitä siistejä juttuja, joista eniten pitää (tai ainakin ennen on pitänyt), niin se vähentää masennustakin salakavalasti. Joskus kantsii tehdä nimenomaan siks, että masentuneena ei muista, miten siistiä joku juttu voi olla. Ehkä joskus kantsii kokeilla sitä, et piirtää mitenkään kontrolloimatta tai suunnittelematta just silloin kun vituttaa. Ja kaverien näkemistä ei kantsi lopettaa, koska muuten alkaa suhteellisuudentaju lipsua ja hajoaa omiin ajatuksiinsa. Lääkärille kannattaa kertoa ENNEN kuin on viikon ajan jumittanut vain sängyssä, seinät kaatuu päälle ja ajattelee, että kaikki on mustaa ja maailman ongelmat mun syytä jne.

  Niin ja jos meinasit Vulsumophilian nettimyyntiä, niin käsittääkseni Euroopassa riittää IBAN-koodi, ja vissiin jenkeistäkin voi tehdä tilisiirron, jos antaa lisäksi oman pankin BIC-koodin. (http://en.wikipedia.org/wiki/International_Bank_Account_Number) PayPal suhtautuu kielteisesti epämääräiseen pornoon (vissiin piirrettyynkin; typerää sensuuria).

 4. muura Kirjoittaa:

  Kiitos kaikille kommenteista. Kaikki auttoivat suuresti.

 5. Emma Kirjoittaa:

  Hei, oon stalkannu satunnaisesti sun tumblr:ia ja löysin tänään en tu thrien ja sit tämän blogin. Mä niin samaistun tähän postaukseen, kaikki mitä kirjotat kuulostaa tutulta ja tuntuu tosi hyvältä, että joku ilmaisemalla näitä tuntemuksia vahvistaa niiden olemassaolon. On välillä vaikeaa pitää mielessä, että omat tuntemukset ja ajatukset on ihan oikeita ja ne pitää ottaa huomioon. Sun tumbleris body positivity-jutut antaa myös energiaa ja helpottaa tyytyväisyyden ja ylpeyden kokemista omasta ruumiista. Kiitos inspiraatiosta!

 6. muura Kirjoittaa:

  No van kiitän suuresti. v_v <3

Jätä vastaus