miten löytää aikaa piirtämiseen

Tein tälläsen pohdinnan, käännänpä sen teillekin

Olin pitämässä paneelia sarjakuvanteosta, ja minulta kysyttiin:
– Miten löytää aikaa piirtämiseen jos käy töissä tai koulussa?
Silloin en oikein tiennyt mitä vastata. Pian sen jälkeen tosin menin kesätöihin, joten kohtasin tämän ongelman itsekin. Joten:
– MITEN PIIRRETÄÄN MINNE VAIN MENETKIN
Luonnoskirja jonka otat kaikkialle mukaasi, ja yksi kynä millä piirrät kaiken

Pidän näitä mukana aina jokatapauksessa. Ihmisille jotka tykkäävät piirtää digitaalisesti tai isossa koossa tämä voi tosin olla vaikeampaa?


Menen kahdella bussilla töihin/kouluun. Joudun odottamaan välissä aina sen kymmenisen minuuttia. Tässä ajassa kerkeää hyvin laittaa laukun maahan ja laittaa siihen perseensä (jos bussipysäkin penkit eivät ole vapaana) ja piirtää puolisen paneelia. Varo vaan ettei bussi tosin mene ohi.

Olen yrittänyt opetella itselleni bussissa piirtämistä. Luonnoksille ja nopeille sarjakuville se on ihan ookoo metodi. (Piirsin tämän bussissa, ja sen huomaa.)
Varjostan myös sarjiksiani bussissa, koska siinä ei tarvitse olla niin tarkka.


Koulussa meillä on 15 minuutin välkät. (Nägy!) Se on parhainta aikaa piirtämiselle.

Joskus tosiaan tarvitsee sen zenin ja rauhallisen hetken piirtämiselle.

Minulle se ei tosin sovi koska olen niin levoton. Joten teen montaa asiaa yhtäaikaa!

Silloin on kiva piirtää kun ruudulla pyörii jotain. Sitten voi kuunnella vaan mitä siellä tapahtuu ja antaa kynän mennä melkein itsekseen. Sarjat joissa on kiljoona jaksoa ja monta filleriä on parhaita tähän tarkoitukseen, niiku 60-luvun Dr.Who ja Sailor Moon.


Kaikista parhaiten henkilökohtaisesti saan tehtyä jos olen ihmisten ympäröimänä. Bonuspisteitä siitä jos hekin piirtävät!

Yritän saada käsiini 1. siveltimen jonka sisään voi laittaa vettä ja 2. minivesivärit, jotta voin värittääkkin juttuja kun olen liikkellä.

Oon kuullut kans että Tumblr vie ihmisiltä paljon aikaa. Onko ihan pakko seurata 700 ihmistä?

en ole varma miten tämä auttaa ihmisiä jotka esim. pyöräilee töihin tai joille on tosi vaikeaa piirtää julkisilla paikoilla.. tai ketään joilla on yhtään erilainen elämänrytmi kuin minulla.

Mutta tiäkkö! Piirtäminen on joillekkin yhtä tärkeää kuin hengittäminen. Joten salee löydät keinon miten ujuttaa se aikatauluusi.  Voit piirtää vaiks huussisa, aamiaispöydässä, tai just ennen nukkumaanmenoa. Kaikkialla voi piirtää!
Hei vaan ja toivarist tää auttoi ees vähän.

Tags: ,

12 kommenttia - “miten löytää aikaa piirtämiseen”

 1. Niilo Kirjoittaa:

  Muura-chan on niin kawaii chan! Piirrät ittesi tosi kivasti mun mielestä

  (ja tää opaskin on ihan hyvä) Mun mielestä sanoit myös silloin työpajassa että yksi tapa piirtää enemmän
  on tarkoituksella laskea laatua, niin ei mee niin paljon aikaa per sivu.

 2. kjjj Kirjoittaa:

  Halvemmallaki saa mutt toi o parempi kuin huonommat.
  http://www.cultpens.com/acatalog/Aquash.html

 3. Treebone Kirjoittaa:

  En muista enää jos Forumin lähellä oleva Sinelli on jäljellä, mutta aikoinaan siellä myytiin niitä ”vesisäiliösiveltimiä”, mul on pari, ja ne on tosijees! Mä käytän niitä niin, et ne on täytetty vesisekoitetulla musteella, ku ei oo taskuakvarelleja.. xD

 4. ninja nike Kirjoittaa:

  ninja nike

  I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100% certain. Any suggestions…

 5. トリーバーチロゴ似てる サンダル,tory burch トリーバーチ サンダル厚底ヤフオク,トリーバーチの手帳 Kirjoittaa:

  トリーバーチロゴ似てる サンダル,tory burch トリーバーチ サンダル厚底ヤフオク,トリーバーチの手帳

  That i recomend the トリーバーチロゴ似てる サンダル,tory burch トリーバーチ サンダル厚底ヤフオク,トリーバーチの手帳 brand having said that i will not recomend this specific two of トリーバーチロゴ似てる サンダル,tory burch トリーバーチ サンダル厚底ヤフオク,トリーバーチの手帳 people copy rather bad and initiate for you to wither an…

 6. トリーバーチ ナイロイントート,木更津 アウトレット トリーバーチ,トリーバーチ 2way Kirjoittaa:

  トリーバーチ ナイロイントート,木更津 アウトレット トリーバーチ,トリーバーチ 2way

  Parfait トリーバーチ ナイロイントート,木更津 アウトレット トリーバーチ,トリーバーチ 2way à dextre; rien à converser. Très bon vendeur

 7. wow gold Kirjoittaa:

  wow gold

  i’ve been acquiring wow gold for many years merely lengthy ago i have noticed my partner and i difference in the dog’s hair. this year i purchased this breadmaker few of wow gold because of nordstrom additionally they grown into a fake try. these peo…

 8. Piumini Moncler Outlet Online Kirjoittaa:

  Piumini Moncler Outlet Online

  (CBSNewYork) A Canada goose is discovered with an arrow through its body in Suffolk County this week, And police were searching Sunday for the one that shot the bird, in order to a published report.

 9. moncler pas cher 2015 Kirjoittaa:

  moncler pas cher 2015

  Canada Goose Is Found Shot With Arrow On new york CBS New York

 10. adidas sko dame Kirjoittaa:

  adidas sko dame

  Please let me know if you’re looking for a writer for your weblog. You have some really good posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some articles for your blog in exchange for a lin…

 11. Moncler Paris Kirjoittaa:

  Moncler Paris

  This was the second high profile incident in recent months involving the shooting of a migratory bird with an arrow on Long Island.

 12. Womens Barbour Jackets Cheap Kirjoittaa:

  Womens Barbour Jackets Cheap

  The agency has delivered a $1,000 reward for information leading to the arrest and conviction of the person who shot the arrow, Newsday claimed of.

Jätä vastaus